megosztás

Ciki vagy nem ciki?

Ciki vagy nem ciki? Milyen arca lesz a páromnak, a barátomnak ha egy PszichoCo ajándékkártyát kap valamilyen alkalomra? Cikkünkben ezekre a kérdésekre kaphatunk választ.
Ciki vag ynem ciki ajándékkártyát adni

Milyen arca lesz a páromnak, a barátomnak, ha egy PszichoCo ajándékkártyát kap valamilyen alkalomra?

Úgy éreztük, hogy egy cikkben válaszolunk a hozzánk érkező kérdésekre, hiszen lehetséges, hogy mások is ezekkel a dilemmákkal küzdenek.

  • Mit szólna a párom, ha ez lenne becsomagolva?
  • Én egy jó ötletnek tartom, de nem tudom, hogy az édesanyám nem értené-e félre?
  • Ketten is elmehetünk ezekre a támogató beszélgetésekre?
  • Ha én ezt odaadom, biztos azt gondolja betegnek látom őt…

Rengetegen érzik azt, hogy titkolniuk kell, ha külső segítséget kérnek. Gyengének fogják látnia környezetükben, azt mondják majd róla, hogy pszichésen beteg. Vajon mi szakemberek mit gondolunk erről?

Nincs olyan ember, aki ne került volna már nehéz érzelmi helyzetbe. Akár betegség, veszteség, félelmek, tehetetlenség vagy a manapság egyre gyakoribb kommunikációs sérelmek miatt. Jó esetben van a környezetünkben olyan személy, aki támaszunk tud lenni. Jó esetben a meglévő eszköztárunk, technikáink tudnak segíteni továbblépni.

De mindig? Minden esetben?

Ha elfáradtunk, ha már nem találjuk a kiutat, ha a meglévő eszközök nem elegendőek, ha elhatalmasodik rajtunk az aggódás, a tanácstalanság azt jelenti, hogy pszichésen gyengék vagyunk? Ha pszichológushoz vagy bármilyen segítő szakemberhez kell fordulunk az ciki?

Mindenki kerülhet nehéz helyzetbe, amire hasznos lehet külső szemmel is ránézni, új erőforrásokat, új eszközöket találni.

Mi úgy látjuk, hogy nagyon is erős az, aki elfogad egy segítő kezet, támogató mondatokat.

Azt gondoljuk, hogy a megerősítő beszélgetések sokat tudnak enyhíteni az aktuális nehézségeken.

Változni, fejlődni, még jobban megismerni önmagunkat, vagy bizonyos reakcióinkat nem ciki, nem megbélyegző, sokkal inkább bátor cselekedet.

Sokan keresik az útjukat, az önismeret, önfejlesztés van a fókuszukban, azzal szeretnének foglalkozni. A PszichoCo egyénre szabott önfejlesztő alkalmai pont ezt célozzák – ahogyan a nevében is benne van – egyénre igazítva.

Ajándékot adni öröm! Figyelmet adni öröm! Igazán odafigyelni arra, hogy a szeretteinknek mire van szüksége, az a másik lelki világába való belehelyezkedés.

PszichoCo ajándékkártyát adni a szeretteidnek, mert segíteni szeretnél nekik, igazán mély gesztus.

Támogatni valakit, hogy megtalálja az útját, hogy fejlessze önmagát igazán értékadó ajándék.

Szerintünk megéri! Sok mindent írhatnánk még, de tudjuk, hogy rohansz, hogy dolgod van…

Zsuzsa és Erika