Életvezetési coaching

(magánélet és karrier)

Merj változtatni, hogy tudj változni.

Folyamat

Bizalmi viszony

Coach

Támogató kíséret

Ügyfél

Belső erőforrás

Eredmény

Globális szemlélet

A coaching fogalma eredetileg a sportból adaptálódott az 1980-as évek elején az üzleti világba, majd később a hétköznapi életünkbe is. A coach edzőt, a coaching pedig edzést jelent.

Az edző abban támogatja a sportolót, hogy a legtöbbet hozza ki magából. Nem ő fut, nem ő ugrik, nem ő evez, tehát nem ő cselekszik, ő csak a háttértámogatást adja. Az edző feladata, hogy felismerje a sportoló erősségeit, gyengeségeit, és segítse őt, hogy a legtöbbet tudja kihozni önmagából.

Ilyen a coach is. Kívülről figyeli az ügyfelét, értő figyelemmel, intervenciós technikákkal és megfelelő eszköztárral segíti, hogy észrevegye az előtte addig rejtve maradt összefüggéseket. Támogatja, hogy jobban tudjon kapcsolódni önmagához, hogy a saját belső erőforrásainak mozgósításával tudjon elindulni a változás útján és megoldást találjon helyzetére.

Olvasd tovább...

A coach tehát nem tanácsadó, mint ahogy az edző sem sportoló.

A coaching folyamatban a hangsúly a változáson, változtatáson van, illetve azon, hogy az ügyfél képessé váljon megvalósítani a céljait, vágyait.

A coaching fontos feltétele, hogy a coach és az ügyfele között tökéletes bizalmi viszony alakuljon ki, mert csak így lehet sikeres az együttműködés.

A coachingban több irányzat fejlődött és vált önálló ággá az elmúlt évtizedekben:

 • A life coaching, ami a magánélettel és a munkahellyel kapcsolatos problémákban, illetve a kettő összehangolásában nyújt támogatást.
 • A business coaching vezetőknek, menedzsereknek segít, hogy önmagukat és a beosztottjaikat fejlesszék a jobb együttműködés, és teljesítményt elérése érdekében.

A coaching lehet egyéni vagy csoportos a probléma természetétől és az igényektől függően.

Miért engem válassz, mint életvezetési coach?

Coachként azon dolgozom, hogy a hozzám forduló ügyfelek a negatív gondolataik és érzelmeik felismerésén keresztül lássanak rá az elakadásaikra, s így megteremthessék a számukra legideálisabb megoldás lehetőségét. Olyan megoldást, amit nem csupán egyszer, az adott problémára tudnak alkalmazni, hanem a már közösen elért eredmény, példa alapján bármikor segítségül tudják hívni önmagukból. Egy negatív gondolat és a hozzá kapcsolódó érzelem beazonosítása sokszor már önmagában is nagy segítséget tud nyújtani a probléma megoldása felé vezető úton.

Új szemléletmód elsajátítása a coaching folyamatban.

Coachként nem csupán az adott elakadás megszüntetésében igyekszem támogatóan közreműködni, hanem egy szemléletet szeretnék adni, amit az ügyfél egy következő problémás eseménynél, elakadásnál is alkalmazni tud, hiszen felismeri, hogy a probléma megoldása csakis önmagunkban keresendő.

A PszichoCo szemlélet megálmodójaként, két év terápiás képzéssel a hátam mögött lehetőségem nyílik arra is, hogy a mélyebb szinteken gyökerező problémákra rálássak, és szükség esetén terapeuta bevonását javasoljam a folyamatba /Penyák Erika – life és business coach/.

Néhány példa milyen problémákkal érdemes a life coachingot választani:

 1. Konfliktuskezelés,
 2. Időmenedzsment,
 3. Életmódváltás,
 4. Konfliktuskezelés,
 5. Stresszkezelés,
 6. Randizás,
 7. Párkapcsolat,
 8. Szakítás feldolgozása,
 9. Életmódváltás,
 10. Kapuzárási pánik,
 11. Nagyobb motiváltság,
 12. Karrierváltás,
 13. Kezdő vállalkozás,
 14. Döntéstámogatás,
 15. Munka-magánélet egyensúly,
 16. Iskolaváltás,
 17. Egy konkrét feladat megoldásában elakadás.

Életvezetési coaching
(magánélet és karrier)

coaching PszichoCo szemlélettel

18.000 Ft

/60 perc

 értő figyelem
 intrervenciós technikák
 coaching eszköztár
 terápiás támogatás
 online és személyesen

Érdekel?

Változást szeretnél? Merj segítséget kérni!

Az űrlap beérkezését követő 24 órán belül visszahívunk a pontos időpont egyzetetés miatt.

Azonnal szeretnél időpontot?
Hívj minket az alábbi telefonszámon: (8:00-18:00)

 +36 (20) 922 - 5907

IDŐPONTFOGLALÁS