Felelősségi nyilatkozat

A PszichoCo önfejlesztő és/vagy mindfulness tréningjére, online tanfolyamaira, egyéni konzultációira való jelentkezéssel az ügyfél tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

A PszichoCo online és offline önfejlesztő és/vagy mindfulness programok, oktatóanyagok, valamint egyéni konzultációk semmiképpen nem helyettesítik a képesített orvosi, pszichológiai tanácsadást, diagnózist, pszichoterápiát és kezelést.

A segítő szakembereink nem orvosok, nem pszichológusok, nem pszichoterapeuták, és nem pszichiáterek. A weboldalon megjelenhetnek olyan hétköznapi kifejezések, amelyeket az előbb említett szakmák is használnak, ám ezek mindennaposak és közkeletűek, így ezeket körülményes lenne mellőzni a magyar nyelvű szövegírásból és kommunikációból.

Ha az olvasó vagy jelentkező ügyfél valamilyen orvosi vagy pszichológiai problémában szenved, azonnal forduljon orvoshoz vagy más megfelelően képesített személyhez vagy szolgálathoz.

A PszichoCo segítő szakemberei nem foglalkoznak mentálisan sérült, pszichiátriai kezelés vagy pszichoterápiában résztvevő ügyfelekkel, és a programokon mindenki a saját elhatározásából és saját felelősségére vesz részt. A résztvevő egyedül vállalja a felelősséget a saját lelki-szellemi belső folyamataiért.

Amennyiben az ügyfél pszichiátriai kezelés alatt áll, úgy csakis saját felelősségére használhatja az oktatóanyagokat, kurzusokat. Súlyos mentális probléma esetén minden esetben javasolt felkeresni (államilag elismert diplomával rendelkező) pszichológust vagy pszichiátert, még akkor is, ha más segítő erre nem hívja fel a figyelmet!Amennyiben az ügyfél – nem tudás vagy elhallgatás okán – nem ad tájékoztatást a PszichoCo szakembereinek mentális betegségéről, és egy már megkezdett folyamat során a segítő szakembereink úgy ítélik meg, hogy az ügyfélnek a coaching és a terápiás beszélgetések, valamint a PszichoCo által nyújtott tréningek nem elegendőek, vagy nem megfelelőek, jogosultak az ügyfél érdekében a folyamatot megszakítani, és javaslatot tenni pszichológus vagy pszichiáter kolléga megkeresésére. Ezt az ügyfelek kifejezetten elfogadják.

KAPCSOLAT