Kapcsolati coaching

Merj változtatni, hogy tudj változni.

Folyamat

Bizalmi viszony

Coach

Támogató kíséret

Ügyfél

Belső erőforrás

Eredmény

Globális szemlélet

A coaching fogalma eredetileg a sportból adaptálódott az 1980-as évek elején az üzleti világba, majd később a hétköznapi életünkbe is. A coach edzőt, a coaching pedig edzést jelent.

Az edző abban támogatja a sportolót, hogy a legtöbbet hozza ki magából. Nem ő fut, nem ő ugrik, nem ő evez, tehát nem ő cselekszik, ő csak a háttértámogatást adja. Az edző feladata, hogy felismerje a sportoló erősségeit, gyengeségeit, és segítse őt, hogy a legtöbbet tudja kihozni önmagából.

Ilyen a coach is. Kívülről figyeli az ügyfelét, értő figyelemmel, intervenciós technikákkal és megfelelő eszköztárral segíti, hogy észrevegye az előtte addig rejtve maradt összefüggéseket. Támogatja, hogy jobban tudjon kapcsolódni önmagához, hogy a saját belső erőforrásainak mozgósításával tudjon elindulni a változás útján és megoldást találjon helyzetére.

Olvasd tovább...

A coaching fogalma eredetileg a sportból adaptálódott az 1980-as évek elején az üzleti világba, majd később a hétköznapi életünkbe is. A coach edzőt, a coaching pedig edzést jelent.

Az edző abban támogatja a sportolót, hogy a legtöbbet hozza ki magából. Nem ő fut, nem ő ugrik, nem ő evez, tehát nem ő cselekszik, ő csak a háttértámogatást adja. Az edző feladata, hogy felismerje a sportoló erősségeit, gyengeségeit, és segítse őt, hogy a legtöbbet tudja kihozni önmagából.

Ilyen a coach is. Kívülről figyeli az ügyfelét, értő figyelemmel, intervenciós technikákkal és megfelelő eszköztárralsegíti, hogy észrevegye az előtte addig rejtve maradt összefüggéseket. Támogatja, hogy jobban tudjon kapcsolódni önmagához, hogy a saját belső erőforrásainak mozgósításával tudjon elindulni a változás útján és megoldást találjon helyzetére.


Miért engem válassz, mint kapcsolati coach?

A mai kor emberét leggyakrabban a megélhetés, a munka, az anyagiak foglalkoztatják, mégsem ezek, hanem a családi és párkapcsolatok határozzák meg, hogy boldognak érezzük-e magunkat. Ez olyannyira így van, hogy bár a karrierünkkel és az anyagi helyzetünkkel vagyunk általában a legkevésbé elégedettek, ha a családi, baráti és párkapcsolataink rendben vannak, a munkahelyi és pénzügyi gondok sem fosztanak meg minket a boldogságtól.

Ha azonban a gondjaink éppen ezeken a területeken mutatkoznak meg, minden másra is kihatással vannak.

Neked is gondot okoz a kényes családi témák megbeszélése?

Nem tudtok együttműködni?

Óriás vitát generáltok apróságokból is?

Vagy csak nem figyeltek eléggé egymásra?

Ilyen és ehhez hasonló elakadásokhoz nyújtok támogatást a Kapcsolati coaching keretein belül, ahol a változáson, változtatáson van a hangsúly. Az együtt érkező ügyfelek együtt találják meg a megoldásaikat, és ezáltal képesek lesznek vagy újra képesek lesznek megvalósítani a közös céljaikat, vágyaikat.

Coachként abban tudok segíteni, hogy a támogatásommal az ügyfelek új perspektívákat találjanak, melyek segítségével könnyebben kezelhetik a kapcsolataikban felmerülő mindennapi problémákat. Támogatom a fejlődésünket, hogy új közös utakat fedezhessenek fel úgy a gondolkodásukban, mint a viselkedésünkben. Igyekszem ösztönözni őket, hogy mielőbb megtalálják a legmegfelelőbb lépést a kapcsolataik növekedésének érdekében.

Nem csupán az aktuális elakadás megszüntetésében igyekszem támogatóan közreműködni, hanem egy szemléletet szeretnék adni, amit a pár, családtagok vagy más egymással kapcsolatban lévő személyek egy következő problémás eseménynél, elakadásnál is alkalmazni tud, hiszen felismerik, hogy a probléma megoldása csakis önmagunkban keresendő.

A PszichoCo szemlélet megálmodójaként, két év terápiás képzéssel a hátam mögött lehetőségem nyílik arra is, hogy a mélyebb szinteken gyökerező problémákra rálássak, és szükség esetén terapeuta bevonását javasoljam a folyamatba.

A coaching fontos feltétele, hogy a coach és az ügyfelei között tökéletes bizalmi viszony alakuljon ki, mert csak így lehet sikeres az együttműködés.

Amikor Kapcsolati coachingot említünk a legtöbben párkapcsolati coachingra gondolnak, pedig a házastársi és párkapcsolatokon túl a testvéri vagy szülő-gyerek kapcsolatokban is tud támogatást nyújtani, akár kényes témák kezelésében is.

A kapcsolati coaching nem a felek egyéni lelki sérüléseivel foglalkozik, hanem a kapcsolataink már meglévő dinamikájának hullámán halad a jelenből kiindulva a jövő felé /Penyák Erika – life és business coach/.

Mi fog történni sikeres együttműködés esetén?

 • Kialakul a kapcsolati bizalom, és bizalmi légkör,
 • Javul a kapcsolati kommunikáció,
 • Közelednek a kapcsolati szükségleteket,
 • A felek megnyílnak egymásnak,
 • Tisztázódnak a nézeteltérést okozó problémák,
 • Kisimulnak a kapcsolat múltbéli elakadásai,
 • A kapcsolati háborút felváltja a partnerség,
 • Kialakul és/vagy megerősödik a közös szemlélet,
 • Javul az együttműködési készség,
 • Erősödik az egymásra figyelés,
 • Megértés és elfogadás kerül a visszatérő problémák helyére,
 • Kialakul és/vagy visszaáll a kölcsönös tisztelet,
 • A társas magányt felváltja a boldog kapcsolat.

Kapcsolati coaching

coaching PszichoCo szemlélettel

18.000 Ft

/60 perc

 értő figyelem
 intrervenciós technikák
 coaching eszköztár
 terápiás támogatás
 online és személyesen

Érdekel?

Változást szeretnél? Merj segítséget kérni!

Az űrlap beérkezését követő 24 órán belül visszahívunk a pontos időpont egyzetetés miatt.

Azonnal szeretnél időpontot?
Hívj minket az alábbi telefonszámon: (8:00-18:00)

 +36 (20) 922 - 5907

IDŐPONTFOGLALÁS