PszichoCo önfejlesztés tréning

Összhang a gondolatok, érzelmek és tettek között.

Önmegvalósítás

"azt teszem, amitől boldog vagyok"

Önismeret

"úgy érzem ismerem magam"

ÖnfejlesztésPszichoCo

"úgy gondolom, szükségem van fejlődésre"

Önazonosság

"összhangban van amit érzek, gondolok, és teszek"

Önfejlesztés-Önismeret, mindenki számára ismerősen csengő kifejezések. 

A két fogalmat azonban nem szabad összekeverni.

Az önismeret egyfajta törekvés saját magunk megismerésére, hogy tudjuk kik vagyunk, mit akarunk és milyen működési mintázatokkal éljük az életünket.

Az önfejlesztés pedig egy hozzáállás, ami által folyamatosan keressük a fejlődési lehetőségeket, egyfajta cselekvés, ami egy gondolatból, egy elhatározásból indul ki. A két fogalom szorosan összefügg, hiszen az önfejlesztés elengedhetetlen része az önismeret.

Olvasd tovább...

Az önfejlesztés egy igény változni, változtatni. A változás pedig egy alapvető emberi szükséglet. Törekedni arra, hogy egyre jobbá váljunk a legemberibb vágyunk. Emellett egy sokszorosan megtérülő befektetés, hiszen így hozhatjuk ki a legtöbbet az életünkből, ezen az úton keresztül juthatunk el az önmegvalósításhoz és az önazonos élethez.

Csináld azt, amit valójában szeretnél, és teljesebb, boldogabb életet élhetsz.

Az önfejlesztés tehát úgy is definiálható, mint egy egész életen át tartó integrált fejlesztési folyamat, amelynek során megtanulunk sok mindent önmagunkról. Javítjuk, fejlesztjük a képességeinket, és ezáltal könnyebben tudjuk megvalósítani az életcéljainkat is.

Milyen esetekben érdemes elgondolkozni azon, hogy az önfejlesztés útjára lépjünk?

 • ha növelni akarjuk a tudatosságunkat,
 • ha új gondolkodásmódra vágyunk,
 • ha hatékonyabbak szeretnénk lenni a munkánkban, vagy a céljaink felé vezető úton,
 • ha ki szeretnénk lépni a rossz szokásainkból,
 • ha le szeretnénk küzdeni a félelmeinket,
 • ha nagyobb önbizalomra vágyunk,
 • ha jobb párkapcsolatot szeretnénk,
 • vagy ha csak egyszerűen jobb emberré akarunk válni.

Fontos azonban tisztáznunk, hogy az önfejlesztés igénye mindig belülről fakad, nem ésszerű más javaslatára, kérésére, netán utasítására elkezdeni.

Az önfejlesztés alatt érthetünk bármit, ami magában foglalja a személyes változás folyamatát. Amikor önmagunkhoz képest jobb emberré válunk, mint amilyenek tegnap voltunk, az életünk és a körülményeink is sokkal jobbak lesznek.

Hogyan érhető ez el? 
Ha szembenézel önmagaddal és változtatsz a viselkedéseden!

A kudarcaink éppen arra jók, hogy megálljunk egy pillanatra és ránézzünk hogyan hoztuk létre. Ez azonban sokszor nagyon megterhelő és nehéz is, de az egyetlen útja a fejlődésnek.

Ha mindent ugyanúgy csinálunk mint eddig, az eredmény is ugyanaz lesz.

Ha pedig várunk, halogatunk, ha nem teszünk semmit, pontosan ugyanezt eredményezi. Semmi nem fog változni. A cselekvés azonban azonnali eredményeket hoz, elindít egy olyan folyamatot, amelyből tanulhatunk, fejlődhetünk, tovább léphetünk, és boldogabbak lehetünk.

PszichoCo önfejlesztés tréning

önfejlesztés és terápiás támogatás egy folyamatban

egyedi ár

/nap

kis létszám
csoporthoz igazított témakörök
 két szakember, két nézőpont
 kettős figyelem
 terápiás háttértámogatás

Az árakat lásd az eseménynél.

Mitől más a PszichoCo önfejlesztés tréning, mint más tréningek?

Csoportban lenni, kapcsolódni, egymás tükrébe nézni olyan, mint egy különleges utazáson részt venni és közben a kedvenc szimfóniánkat hallgatni.

Eleinte csak lassú közeledéseket, letapogatásokat, egymásra hangolódást élünk meg, később már segítjük, bátorítjuk egymást, támaszt nyújtunk annak, aki éppen megérintődik, mert belenézett a saját tükrébe. Majd jönnek a hullámvölgyek, mert mindenki meglátja önmaga árnyék oldalát, azt az Én-t, akik nem szeretnénk lenni, vagy a saját belső gyermekünket, akinek annyi minden hiányzott.

Később a csoporttagok szemében, mint egyfajta lelki visszatükröződésként meglátjuk saját szépségünket és erőnket, és megtaláljuk a hitet önmagukban. Mindezt sokszorosan élhetjük át, hiszen mindannyian tükrei vagyunk egymásnak.

A csoport ereje, a bizalmi légkör begyógyít sebeket, megerősíti a gyengének hitt készségeinket.

A csoport lelki támogatása, megtartó ereje meggyorsítja a változásokat, és ha igazán elköteleződik mindenki, a csoporttagok megélhetik, hogy igazi Lelki Társakra is találnak.  

A PszichoCo önfejlesztő csoportos tréningen egy előre kidolgozott tematika és meghatározott témakörök mentén haladunk a teljes csoport igényeit figyelembe véve. A trénerek a csoport tudatossági szintjének felmérése után választják ki a hozzájuk leginkább igazodó módszertan. Önfejlesztő tréner és Terapeuta szakértő együtt dolgoznak a csoporttal, ezáltal sokkal szélesebb merítésből kaphatunk támogatást a változásunk útján.

A PszichoCo Önfejlesztés Tréning lépcsőzetesen halad az önismerettől az önmegvalósításig. Dolgozik a múlttal és eszközöket ad a jelenhez, hogy a jövőt már mindenki egyénileg tudja alakítani és megvalósítani.

A tréning segít felismerni az érzéseket, segíti a tudás elsajátítását és megtanít lépni, cselekedni.

A lépcsőn végigmegy mindenki:

 • az érzések felismerésén, azonosításán,
 • a hozzá való tudás elsajátításán,
 • a cselekvés gyakorlásán keresztül

eljutva az önmegvalósításig, önazonosságig, amikor minden összhangba kerül. A PszichoCo Önfejlesztő Tréning segítségével olyan emberekké válhatunk, akik megélik az önszeretetet, önbecsülést, önmagukba vetett hitet.

S amikor eljutunk ide mindez már nem az elvégzett feladatok mentén lesz mérhető, már nem csak külső személyek visszajelzéséből lesz érezhető, hanem Önmagunkból, belülről fakad és táplálkozik.

A csoportos tréning mindere lehetőséget ad, hiszen a résztvevők jelenléte támogatása, bátorítása, lelki azonossága és kapcsolódása megsokszorozza a fejlődés folyamatát, az új szemléletmód elsajátítását.

Tréning időpontok

Tréningek időpontjával kapcsolatban az Események oldalon találsz információt.

TOVÁBBI IDŐPONTOK