PszichoCo a családokért

Dolgozni a múlttal, haladni a jelenben és változást elérni a jövőben.

Múlt... Jelen... Változás

Dolgozni a múlttal, haladni a jelenben és változást elérni a jövőben.

Terápia & coaching

Egyéni terápia és Coaching egy folyamaton belül.

Egyet hátra - kettőt előre

Egyet hátra - kettőt előre

PszichoCo szemlélet

Ez ötvözi a PszichoCo Érted szemléletét

A családi életünk sokszor a saját (szülői) érzelmi állapotunk kivetülése. A mai rohanó világunkban, rohanó hétköznapjainkban, a munkahely és az iskola közötti ingázások, edzések, különórák kimerítik a kapcsolatainkat.
  
Egyre kevesebb időnk van megállni, figyelni a másikra, meghallani a mondanivalóját, jelen lenni az életében.
  
A családok egyre gyakrabban esnek át kríziseken. Vannak életszakaszokhoz kapcsolódó krízisek, mint például az intézményváltás (óvoda-iskola), a kamaszkor, a fiatal felnőtt lét beköszönte, barátok megérkezése, vagy a kezdődő párkapcsolatok. De egyre sűrűbbek a veszteségekhez kapcsolódó krízisek is. Ilyenek például a betegségek, vagy egy szeretet személy vagy munkahely elvesztése.
  
Találkozunk mindannyian „iskolai krízisekkel” is, állandó dolgozatok, egyre magasabb követelmények, iskolai bántalmazások… és itt a sor még nem ér véget.
   
A család a legerősebb biztonságot nyújtó bázisunk! Ez azonban csak akkor igaz, ha a családtagok érzik és tudják, hogy számíthatnak egymásra, van idő együtt lenni, mernek egymástól segítséget és támaszt kérni. A rohanó hétköznapok mellett legtöbbször azt sem vesszük észre, hogy a gyermekeinkkel történt valami az iskolában, vagy éppen a baráti kapcsolatainkban állt be valamilyen változás.
  
Minden krízis, nehézség, trauma legfontosabb megoldási eszköze az érzelmi jelenlét. Figyelek Rád! Elfogadom az érzéseidet! Segítek, hogy a saját válaszaidat találd meg!

Ehhez viszont minőségi együtt töltött időre van szükség, nem pedig folytonos rohanásra. Mi azonban a feladatok végtelennek tűnő sorozatában, folyamatos logisztikázásban, szülői konfliktusokban éljük a mindennapjainkat. A gyermekek egyre jobban szoronganak, teljesítmény kényszeresek lesznek, vagy a „csak azért sem csinálom meg” lázadással lépnek túl egy-egy helyzeten, félvállról veszik a feladataikat, kamaszodnak úgy, hogy nem kapják meg az ilyenkor szükséges támogatást.
   
A családok egyre gyakrabban hullanak szét. Ahogy a szülőknek nincs idejük egymásra párként, a gyermekekre is egyre kevesebb fókusz esik.
  
Csak a FELADAT, FELADAT, FELADAT egymás után.
  
A „PszichoCo a családokért” szemlélet alapja megteremteni, hogy az érzelmi biztonság, a hatékony kommunikáció, az egymásra figyelés ismét visszakerüljön a családok életébe.
  
A résztvevők a múltbéli sérelmeket a családterapeuta segítségével tárják fel, kidolgozzák az egyénre szabott eszközöket és feladatokat, majd az ITT és MOST-ban gyakorolják a mindennapos együttlétek során.
  
Hétről hétre a coach jelenlétével erősítik meg a szükséges változtatásokat, elmélyítik a technikákat, hogy eredményes, dinamikus változás álljon be a család életébe.
  
A rohanó világhoz is illeszkedve gyors, hatékony változás érhető el a családtagok együttműködésével.

Miben tud segíteni a PszichoCo? 

 • Együttműködés javítása,
 • Konfliktusok megoldása,
 • Egészséges kapcsolatok kialakítása,
 • Kommunikáció javítása,
 • Szerepek, dinamikák megértése,
 • Életfordulókhoz való alkalmazkodás kezelése,
 • Krízistámogatás,
 • Határok és szabályok meghatározásában való támogatás,
 • Családtagok érzelmi támogatása,
 • Gyermeknevelési kérdések tisztázása,
 • Családi erőforrások mobilizálása,
 • Megelőzési stratégiák kialakítása.

PszichoCo a családokért

terápia és coaching egy folyamatban

20.000 Ft

/50 perc /60 perc

egy terápia, két coaching
két szakember, két nézőpont
kettős figyelem
gyorsabb és tartósabb hatás
online és személyesen

Érdekel?

Változást szeretnél? Merj segítséget kérni!

Az űrlap beérkezését követő 24 órán belül visszahívunk a pontos időpont egyzetetés miatt.

Azonnal szeretnél időpontot?
Hívj minket az alábbi telefonszámon: (8:00-18:00)

 +36 (20) 922 - 5907

IDŐPONTFOGLALÁS