Sonkoly Zsuzsa

PszichoCo önfejlesztő tréner, pár- és családterapeuta

Együtt haladva az úton megtaláljuk azokat a pontokat, melyeken változtatni érdemes, hogy felfedezze mindenki saját értékeit, erősségeit, készségeit.

20 éves szakmai múlttal és komplex szaktudással segítem a pozitív változást elérni vágyó családokat és párokat.

Minden Ember képes és méltó a boldogságra, a harmonikus életre, a szeretetteli kapcsolatokra. Ezt az álmot próbálom minden nap megvalósítani a találkozásaimban, a konzultációkban, hogy az Egyének, Családok és Gyermekek megtalálják azokat az utakat, eszközöket, mellyel nyugodtabb, boldogabb életet élhetnek.

Meggyőződésem, hogy életünkben mindannyian találkozunk buktatókkal, melyek szerencsés esetben saját erőből megléphetőek, viszont vannak olyan élethelyzetek, melyek annyira hatással vannak ránk érzelmileg, hogy adott pillanatban nem látjuk a megoldáshoz vezető utat.

Minden embernek szüksége lehet segítő kezekre, valakire, akire – életünk egy átmeneti időszakában – támaszkodni lehet, aki átsegít a kilátástalannak tűnő helyzeteken is.

életutam

Szarvas nyugodt kisvárosában születtem és éltem boldog, de hullámvölgyekkel teli gyermekkoromat, édesanyámmal kettesben.

Kislányként, ha megkérdezték, hogy mi szeretnék lenni? – Dajka néni, óvó néni, tanítónő – válaszoltam, hiszen mindig is gyermekekkel szerettem volna foglalkozni. Azt éreztem, minden gyermeknek boldognak kellene lennie, minden gyermeket és családot boldognak szerettem volna látni. Saját élményeim, hullámvölgyeim vittek erre a hivatásra: két éves gyermekként már tudtam, milyen csonka családban nevelkedni, az akkori két hetes láthatások sokszor évekre tolódtak.

Két évesen egy hónapot töltöttem kórházban édesanyám jelenléte nélkül, hiszen abban az időben úgy gondolták, így a legjobb a gyerekeknek – megtanulnak nem sírni, ha fáj. Ezek után nem volt könnyű bízni az emberekben. Soha nem tűntem ki a tömegből, nem lett belőlem profi balett táncos, kosaras, néptáncos… gyermekként vágytam arra, hogy valamiben különleges legyek, valamiben tehetséges legyek. Ezért elkezdtem jó gyermek lenni, jó tanuló lenni…. ismerős érzés?

Majd a kamaszkor meghozta a maga lázadását, keretek feszegetését. Mindemellett legbelül nem annak éreztem magam, mint amilyennek láttak.

Az igazi törés ekkor következett: 18 évesen felnőtté váltam, de nem csak jogilag és nem úgy, mint mások: akkor vesztettem el édesanyámat. Nem volt könnyű, de felálltam. Sokféle irányt vehetett volna az életem alakulása. Bár akkor még nem is tudtam, de ebben az időszakban kezdett megszületni bennem, hogy mekkora jelentősége van tudni és felvállalni érzelmeinket, ismerni saját értékeinket, képességeinket, megélni önmagunk vágyait, álmait. Értékként tekinteni önmagunkra, önbecsülést adni önmagunknak, önazonosan gondolkodni és cselekedni a mindennapokban.

hiszem, hogy...

  • képes vagyok rá,
  • meg tudom csinálni,
  • nem kell mindennek és mindenkinek megfelelni,
  • nem lehet tökéletesnek lenni,
  • elérem a céljaimat,
  • lehetnek álmaim,
  • tudok szeretni és szeretve élni,
  • meg lehet bízni másokban,
  • vannak értékeim és persze gyengeségeim,
  • el tudom fogadni az eddigi életemet, ahogyan volt, hiszen azáltal váltam azzá, akivé felnőttem

Így lettem család- és párterapeuta, veszteség feldolgozást segítő, így váltam cégvezetők terapeutájává – hiszen az álmok valóra válnak, valósággá válnak. Így született meg bennem saját életemen keresztül az a hit, hogy az Érzelmi Értékteremtés alapvető létszükségletünk, önazonosnak lenni saját életünkben.
Önazonosan Élni, önazonosan Dolgozni!

Szakmai utam során azt tapasztaltam, hogy az Embereknek szükségük van a jelenben levő kapaszkodókra. Terápiás munkámban fel kell tárnunk a múltbeli sebeket, kötődési mintázatokat, szeretetben megélt hiányokat, mely egy hosszabb, mélyebb út.

Viszont kevés idő marad a jelenben megélt helyzetekkel, reakciókkal foglalkozni, a terápián felismert működésmódokat beépíteni, gyakorolni, az itt és most-ban kapaszkodókat, segítséget adni.

Már régóta úgy éreztem, hogy egyszerre kellene megkapniuk mindent. Foglalkozni a múlttal és a jelenben dolgozni a jövőért. ​Egy alkalommal felhívott a kolléganőm, aki elmesélte az ötletét, miszerint ötvözni szeretné a két segítői területet. Nem hittem a fülemnek. Teljesen ugyanazt gondoltuk.

Ezért álmodtuk meg a PszichoCo együttes támogatását, ahol két szakember, egy terapeuta és egy coach segíti az adott személyt, párt, vagy családokat.
Egyszerre dolgozunk a múlttal és beépítjük az új megoldásokat, megküzdéseket a jelenben.

Kettő az egyben a boldogabb, kiegyensúlyozottabb Emberekért.

Az űrlap beérkezését követő 24 órán belül visszahívunk a pontos időpont egyzetetés miatt.

Azonnal szeretnél időpontot?
Hívj minket az alábbi telefonszámon: (8:00-18:00)

 +36 (20) 922 - 5907

Érdekel?

Változást szeretnél? Merj segítséget kérni!

IDŐPONTFOGLALÁS