megosztás

Egyénre szabott PszichoCo önfejlesztés

Összhang a gondolatok, érzelmek és tettek között.
Önfejlesztés terápiás támogatással

Önismeret

"úgy érzem ismerem magam"
01

ÖnfejlesztésPszichoCo

"úgy gondolom, szükségem van fejlődésre"
02

Önmegvalósítás

"azt teszem, amitől boldog vagyok"
03

Önazonosság

"összhangban van amit érzek, gondolok, és teszek"
04
Terápia
& Coaching
Egyéni terápia és Coaching egy folyamaton belül.
Egyet hátra – kettőt előre
Egyet hátra – kettőt előre.
Múlt... Jelen... Változás
Dolgozni a múlttal, haladni a jelenben és változást elérni a jövőben.
PszichoCo szemlélet!
"összhangban van amit érzek, gondolok, és teszek"

Önfejlesztés-Önismeret, mindenki számára ismerősen csengő kifejezések. 

A két fogalmat azonban nem szabad összekeverni.

Az önismeret egyfajta törekvés saját magunk megismerésére, hogy tudjuk kik vagyunk, mit akarunk és milyen működési mintázatokkal éljük az életünket.

Az önfejlesztés pedig egy hozzáállás, ami által folyamatosan keressük a fejlődési lehetőségeket, egyfajta cselekvés, ami egy gondolatból, egy elhatározásból indul ki. A két fogalom szorosan összefügg, hiszen az önfejlesztés elengedhetetlen része az önismeret.

Az önfejlesztés egy igény változni, változtatni. A változás pedig egy alapvető emberi szükséglet. Törekedni arra, hogy egyre jobbá váljunk a legemberibb vágyunk. Emellett egy sokszorosan megtérülő befektetés, hiszen így hozhatjuk ki a legtöbbet az életünkből, ezen az úton keresztül juthatunk el az önmegvalósításhoz és az önazonos élethez.

Csináld azt, amit valójában szeretnél, és teljesebb, boldogabb életet élhetsz.

Az önfejlesztés tehát úgy is definiálható, mint egy egész életen át tartó integrált fejlesztési folyamat, amelynek során megtanulunk sok mindent önmagunkról, javítjuk, fejlesztjük a képességeinket, és ezáltal könnyebben tudjuk megvalósítani az életcéljainkat is.

Milyen esetekben érdemes elgondolkozni azon, hogy az önfejlesztés útjára lépjünk?

 • ha növelni akarjuk a tudatosságunkat,
 • ha új gondolkodásmódra vágyunk,
 • ha hatékonyabbak szeretnénk lenni a munkánkban, vagy a céljaink felé vezető úton,
 • ha ki szeretnénk lépni a rossz szokásainkból,
 • ha le szeretnénk küzdeni a félelmeinket,
 • ha nagyobb önbizalomra vágyunk,
 • ha jobb párkapcsolatot szeretnénk,
 • vagy ha csak egyszerűen jobb emberré akarunk válni.

Fontos azonban tisztáznunk, hogy az önfejlesztés igénye mindig belülről fakad, nem ésszerű más javaslatára, kérésére, netán utasítására elkezdeni.

Az önfejlesztés alatt érthetünk bármit, ami magában foglalja a személyes változás folyamatát. Amikor önmagunkhoz képest jobb emberré válunk, mint amilyen tegnap voltunk, az életünk és a körülményeink is sokkal jobbak lesznek.

Hogyan érhető ez el? 

Ha szembenézel önmagaddal és változtatsz a viselkedéseden.

A kudarcaink éppen arra jók, hogy megálljunk egy pillanatra és ránézzünk hogyan hoztuk létre. Ez azonban sokszor nagyon megterhelő és nehéz is, de az egyetlen útja a fejlődésnek.

Ha mindent ugyanúgy csinálunk mint eddig, az eredmény is ugyanaz lesz.

Ha pedig várunk, halogatunk, ha nem teszünk semmit, pontosan ugyanezt eredményezi. Semmi nem fog változni. A cselekvés azonban azonnali eredményeket hoz, elindít egy olyan folyamatot, amelyből tanulhatunk, fejlődhetünk, tovább léphetünk, és boldogabbak lehetünk.

Miért érdemes az Egyénre szabott PszichoCo önfejlesztést választani?

Az egyénre szabott PszichoCo önfejlesztő beszélgetések abban különböznek az önfejlesztő tréningektől, hogy az egyén saját kompetenciáira, erősségeire, gyengeségeire építjük fel a teljes folyamatot, a hozzánk fordulók saját egyéni elakadásain keresztül.

Amíg a csoportos tréningeken egy előre kidolgozott tematika és meghatározott témakörök mentén haladunk, a teljes csoport igényeit figyelembe véve, addig az Egyénre szabott PszichoCo önfejlesztő beszélgetések során a témák egyetlen ügyfél igényeihez igazodnak. Több a beszélgetés, és az eszköztár is teljesen más, amit a folyamat során használunk.

Az Önfejlesztő tréner vezeti a beszélgetéseket, segít rámutatni az elakadásokra, megbirkózni a nehézségekkel, és javítani a személyes kapcsolatainkat. Támogat abban, hogy felszínre hozzuk a saját belső gyermekünket vagy, hogy a személyiségünk olyan oldalát is megismerjük, amivel bár nem szívesen szembesülünk, mégis ez nyújtja a legnagyobb segítséget a változás útján. A saját belső erőforrásunk mozgósítását helyezi előtérbe, mert ezáltal tud a folyamat során elinduló változás tartós maradni.

Az önfejlesztés folyamatában azonban óhatatlan, hogy olyan elakadásokra találunk, ami mélyebb terápiás jelenlétet igényel.

Ilyenkor bekapcsolódik a folyamatba a Terapeuta szakértő, aki segít a mélyebb lélektani gyökerek megismerésében, a múlt feldolgozásában, támogat abban, hogy felül tudjuk írni a múltunkban történt sérüléseket. Mindez az önfejlesztő tréner folyamatos jelenlétével történik, így a felszínre került mélyebb lélektani okokkal sem kell egyedül megküzdeni, hiszen közösen dolgozzuk fel az önfejlesztő folyamat részeként.  

Az Egyénre szabott önfejlesztő PszichoCo beszélgetéseken lépcsőzetesen haladunk az önismerettől az önmegvalósításig. Dolgozunk a múlttal és eszközöket adunk a jelenhez, hogy az ügyfeleink a jövőt már önmaguk tudják alakítani.

A beszélgetések segítenek felismerni az érzéseket, segíti a tudás elsajátítását és megtanít lépni, cselekedni.

A lépcsőn végigmegy mindenki:

 • az érzések felismerésén, azonosításán,
 • a hozzá való tudás elsajátításán,
 • a cselekvés gyakorlásán keresztül

eljutva az önmegvalósításig, önazonosságig, amikor minden összhangba kerül. A PszichoCo Önfejlesztő beszélgetések segítségével olyan emberekké válhatunk, akik megélik az önszeretetet, önbecsülést, önmagukba vetett hitet.

S amikor eljutunk ide, mindez már nem az elvégzett feladatok mentén lesz mérhető, már nem csak mások visszajelzéséből lesz érezhető, hanem Önmagunkból, belülről fakad és táplálkozik.

Egyénre szabott PszichoCo önfejlesztés

önfejlesztés és terápiás támogatás egy folyamatban
22.000  Ft /60 perc
 • egyetlen ügyfél
 • több idő, több figyelem
 • egyénre szabott eszköztár
 • terápiás háttértámogatás
 • gyorsabb és tartós hatás