megosztás

PszichoCo a családokért

Dolgozni a múlttal, haladni a jelenben és változást elérni a jövőben.

Miért válaszd a PszichoCo-t?

Terápia & coaching

Családterápia és Coaching egy folyamaton belül.
01

Egyet hátra - kettőt előre

Egyet hátra - kettőt előre
02

Múlt... Jelen... Változás

Dolgozni a múlttal, haladni a jelenben és változást elérni a jövőben.
03

PszichoCo szemlélet

Ezt ötvözi a PszichoCo a családokért szemlélet
04
Terápia
& Coaching
Egyéni terápia és Coaching egy folyamaton belül.
Egyet hátra – kettőt előre
Egyet hátra – kettőt előre.
Múlt... Jelen... Változás
Dolgozni a múlttal, haladni a jelenben és változást elérni a jövőben.
PszichoCo szemlélet!
Ezt ötvözi a PszichoCo a családokért szemlélet

Közös rész az adott kategória (pszichoco/önfejelesztés/mindfulness/coaching) bevezetőjéhez… (olvas tovább előtti rész)

A családi életünk sokszor a saját (szülői) érzelmi állapotunk kivetülése. A mai rohanó világunkban, rohanó hétköznapjainkban, a munkahely és az iskola közötti ingázások, edzések, különórák kimerítik a kapcsolatainkat.

Egyre kevesebb időnk van megállni, figyelni a másikra, meghallani a mondanivalóját, jelen lenni az életében.

A családok egyre gyakrabban esnek át kríziseken. Vannak életszakaszokhoz kapcsolódó krízisek, intézményváltás (óvoda-iskola), kamaszkor, fiatal felnőtt lét, barátok megérkezése, kezdődő párkapcsolatok. De egyre sűrűbbek a veszteségekhez kapcsolódó krízisek, mint például betegség, egy szeretet személy vagy munkahely elvesztése.

Találkozunk mindannyian „iskolai krízisekkel” is, állandó dolgozatok, egyre magasabb követelmények, iskolai bántalmazások… és itt a sor még nem ér véget.

A család a legerősebb biztonságot nyújtó bázisunk! Ez azonban csak akkor igaz, ha a családtagok érzik és tudják, hogy számíthatnak egymásra, van idő együtt lenni, mernek egymástól segítséget és támaszt kérni. A rohanó hétköznapok mellett legtöbbször azt sem vesszük észre, hogy a gyermekeinkkel történt valami az iskolában, vagy éppen a baráti kapcsolatainkban állt be valamilyen változás.

Minden krízis, nehézség, trauma legfontosabb megoldási eszköze az érzelmi jelenlét. Figyelek Rád! Elfogadom az érzéseidet! Segítek, hogy a saját válaszaidat találd meg!

Ehhez viszont minőségi időre van szükség, nem pedig rohanásra. Egyik feladat a másik után, feladatok végtelennek tűnő sorozata, folyamatos logisztikázás, szülői konfliktusok. A gyermekek egyre jobban szoronganak, teljesítmény kényszeresek lesznek, vagy „csak azért sem csinálom meg” és félvállról veszik a feladataikat, lázadnak, kamaszodnak.

A családok egyre gyakrabban hullanak szét. Ahogy a szülőknek nincs idejük egymásra párként, a gyermekekre is egyre kevesebb fókusz esik.

Csak a FELADAT, FELADAT, FELADAT egymás után.

A „PszichoCo a családokért” szemlélet alapja megteremteni, hogy az érzelmi biztonság, a hatékony kommunikáció, az egymásra figyelés ismét visszakerüljön a családok életébe.

A résztvevők a múltbéli sérelmeket a családterapeuta segítségével tárják fel, kidolgozzák az egyénre szabott eszközöket és feladatokat, majd az ITT és MOST-ban gyakorolják a mindennapos együttlétek során.

Hétről hétre a coach jelenlétével erősítik meg a szükséges változtatásokat, elmélyítik a technikákat, hogy eredményes, dinamikus változás álljon be a család életébe.

A rohanó világhoz is illeszkedve gyors, hatékony változás érhető el a családtagok együttműködésével.

PszichoCo a családokért

terápia és coaching egy folyamatban
20.000 Ft /60 perc
  • egy terápia, két coaching
  • két szakember, két nézőpont
  • kettős figyelem
  • gyorsabb és tartósabb hatás
  • online és személyesen

Időpontfoglalás

Változást szeretnél? Merj segítséget kérni!