megosztás

PszichoCo a nőiességedért

Dolgozni a múlttal, haladni a jelenben és változást elérni a jövőben.

Miért válaszd a PszichoCo-t?

Terápia & coaching

Nőiesség terápia és Coaching egy folyamaton belül.
01

Egyet hátra - kettőt előre

Egyet hátra - kettőt előre
02

Nőiesség

Egyéni beszélgetések hölgyeknek a nőiesség kontra nőiség témakörben.
03

PszichoCo szemlélet

Ezt ötvözi a PszichoCo a nőiességedért szemlélet
04
Terápia
& Coaching
Egyéni terápia és Coaching egy folyamaton belül.
Egyet hátra – kettőt előre
Egyet hátra – kettőt előre.
Múlt... Jelen... Változás
Dolgozni a múlttal, haladni a jelenben és változást elérni a jövőben.
PszichoCo szemlélet!
Ezt ötvözi a PszichoCo a nőiességedért szemlélet

Közös rész az adott kategória (pszichoco/önfejelesztés/mindfulness/coaching) bevezetőjéhez… (olvas tovább előtti rész)

A coach tehát nem tanácsadó, mint ahogy az edző sem sportoló.

A coaching folyamatban a hangsúly a változáson, változtatáson van, illetve azon, hogy az ügyfél képessé váljon megvalósítani a céljait, vágyait.

A coaching fontos feltétele, hogy a coach és az ügyfele között tökéletes bizalmi viszony alakuljon ki, mert csak így lehet sikeres az együttműködés.

A coachingban több irányzat fejlődött és vált önálló ággá az elmúlt évtizedekben:

 • A life coaching, ami a magánélettel és a munkahellyel kapcsolatos problémákban, illetve a kettő összehangolásában nyújt támogatást.
 • A business coaching vezetőknek, menedzsereknek segít, hogy önmagukat és a beosztottjaikat fejlesszék a jobb együttműködés, és teljesítményt elérése érdekében.

A coaching lehet egyéni vagy csoportos a probléma természetétől és az igényektől függően.

Hogyan segítem, hogy megtaláld és megéld az igazi nőt?

Nőiesség-Nőiség – mindannyiunk számára ismert fogalmak. De ez valóban ismerjük a két fogalom valódi jelentését? Valóban tudjuk mi a különbség közöttük?  Sokan egymás szinonimájaként használják, mások azt mondják nem létezik egyik a másik nélkül.

Mi nők rengeteget dolgozunk önmagunkon, folyamatosan fejlődni vágyunk, és ennek részeként a nőiességünket, nőiségünket is fejleszteni szeretnénk. De vajon tudjuk azt, hogy a két fogalomhoz kapcsolódó, általuk kijelölt cél nem ugyanaz? HA pedig a cél nem tisztázott, vajon hogyan érhetünk célba?

De vajon mi a cél, a nőiesség elérése vagy a nőiségem megélése?

Hogyan látom én, mint coach?

A nőiesség egyfajta viselkedésminta, egy olyan minőség, ami elsősorban a külvilág számára szól. Lehet egy folyamatosan jelenlévő szokás, de akár egyfajta szerep is, amit alkalmanként húzunk magunkra. A maszkulin nők például csakis egy-egy összejövetelre, rendezvényre öltik magukra a nőies ruháikat, lépnek csipkerózsika cipellőbe. Addig nőiesek, amíg úgy akarják, számukra ez csak egy rövid ideig tartó szerep.

Láthatjuk, hogy a nőiesség gyökereit tehát nem kell túl mélyen keresnünk.

Mi a nőiség?

A nő egy bátor, büszke, finom és lágy, gondoskodó, szerető lény. Valaki, aki a benne lévő energiák által válik igazi Nő-vé. Nem a szép ruha, cipő vagy egy csodálatos smink, hajkorona teszi őt vonzóvá, hanem a kisugárzása. Tökéletes példa lehet erre, amikor egyikünk csapzottan, egy átdolgozott nap után, farmerban és pólóban is sugárzik, amíg a másikunk a fodrásztól kilépve, felöltözve, kisminkelve sem tud ugyanolyan hatást elérni.

A nagybetűs Nő megengedi magának, hogy igazán nő legyen, megéli a női energiákat és élvezi annak minden percét. A női energia nem harcol, nem kötekedik, nem fenyegetőzik, nem káromkodik, de még csak a hangját sem emeli fel. Melegszívű. Érzelmes, mosolygós.

A férfiak kemény szívét is csak a női mosoly képes meglágyítani. Hiszen mit is üzen a mosolyunk? Azt, hogy köszönjük szépen, jól vagyunk, boldog vagyunk. Ehhez pedig nem kell sminkelnünk, se új cipőt vagy új ruhát magunkra húzni.

A nőiség ugyanis belülről fakad.

Coachként abban szeretném támogatni a hozzám forduló hölgy ügyfeleket, hogy felismerjék és megértsék a különbséget a saját nőiességük és nőiségük között, hogy az életük ezen területén keletkező akadályokat a saját erőforrásaik mozgósításával tudják leküzdeni tartós változás elérése érdekében.

Nem csupán az adott elakadás megszüntetésében igyekszem támogatóan közreműködni, hanem egy szemléletet szeretnék adni, amit a hozzám forduló hölgyek bármikor alkalmazni tudnak, hiszen a coaching folyamat során felismerik, hogy nőnek lenni a legjobb dolog a világon.

A PszichoCo szemlélet megálmodójaként, két év terápiás képzéssel a hátam mögött lehetőségem nyílik arra is, hogy a mélyebb szinteken gyökerező problémákra rálássak, és szükség esetén terapeuta bevonását javasoljam a folyamatba /Penyák Erika – life és business coach/.

Néhány példa milyen problémákkal érdemes a Nőiség-nőiesség coachingot választani:

 1. Nem élem meg a Nőiségemet,
 2. Nem vagyok elég nőies,
 3. Változtatni szeretnék a testemen,
 4. Érvényesülés nőként,
 5. Életmódváltás előtt, és után,
 6. Menopausa megélése,
 7. Randizási problémák,
 8. Párkapcsolati problémák,
 9. Örök szingli vagyok,
 10. Szakítás feldolgozása,
 11. Élet 50-en túl,
 12. Karrierváltás nőként,
 13. A vállalkozónő,
 14. Munka-magánélet egyensúly,
 15. Anyaság megélése.

PszichoCo a nőiességedért

terápia és coaching egy folyamatban
20.000 Ft /60 perc
 • egy terápia, két coaching
 • két szakember, két nézőpont
 • kettős figyelem
 • gyorsabb és tartósabb hatás
 • online és személyesen

Időpontfoglalás

Változást szeretnél? Merj segítséget kérni!